Cele 5 evenimente care l-ar putea face pe Soros un învingător

George Soros a inceput din nou sa tranzactioneze, pozitionarea sa se asteapta a fi un declin semnificativ pe pietele de risc financiar pe care le vede ca fiind extrem de supraevaluate.

Pentru ca mizele lui sa fie profitabile pe langa toate analizele sale de aceeasi anvergura este si calendarul care va conta foarte mult. Acest aspect fiind foarte dificil pentru a obtine dreptul de pe pietele puternic infulentate de cuvintele si actiunile bancilor centrale.

A existat o confirmare suplimentara saptamâna trecuta, improbabil si de neconceput poate deveni cu usurinta realitatea de pe pietele financiare,în aceste zile. Ratele dobânzilor au continuat sa scada în jurul lumii.

Asa ca, pornind de la premisa ca, fie este o fluctuatie politica fie il putem numi un accident de piata, acesta putand avea acest rol transformativ.

Aici sunt cele 5 evenimente majore care se evaluează si monitorizează în saptamânile urmatoare:

1. Un vot în favoarea Regatului Unit ar putea părăsi Uniunea Europeană în data de 23 iunie, acest referendumul ar putea avea un impact nefavorabil asupra pieţelor, în special în cazul în care rezultatul nu este urmat rapid de alternativa instituţională credibilă, cum ar fi un acord de liber schimb, de asociere, care ar menţine accesul pe pieţele europene.

2. O scăpare majoră de către China, în timp ce încearcă să pună în aplicare politici financiare menite să echilibreze lichidarea pentru economie şi gestionarea ordonată a unui credit, creşterea gradului de îndatorare a întreprinderilor interne şi excesele pe petele de capital.

3. Indicaţiile de ton izlationism(politic) U.S sunt mai mult decât o mişcare retorică, semnalele fiind unele decisive în ultimele decenii în U.S-globalizarea economică şi financiară.

4. Mişcări mari ale cursului de schimb care, reflectează divergentele largi în mişcare rapidă a economiei cât şi a politicii din lume, acestea răspândind volatilitatea pieţelor financiare în ansamblu.

5. O mai mare aversiune faţă de risc în rândul participanţilor la piaţa care acţionează pe încrederea că băncile centrale sunt pregătite să intensifice în mod continuu, în vederea asigurării stabilităţii - acum s-au luat nepotriviri semnificative de scadente, valori de referinţă sau valute, în căutarea de randamente mai mari. Şi acest lucru are loc în pieţele care au avut tendinţa de a experimenta crize periodice de relativă lipsa de lichiditate.