TOP 5 traderi din istorie.

Există mai mulţi foşti traderi celebri care s-au mutat pe diferite cariere, cum ar fi John Key (prim-ministru al Noii Zeelande) şi Jimmy Wales (fondatorul Wikipedia). Vieţile celor mai renumiţi traderi din lume sunt colorate atât în alb cât şi în negru.

 

 

1. Jesse Livermore:

Jesse Lauriston Livermore (1877-1940) a fost un trader american celebru datorită câştigurilor colosale
Cât şi pierderilor de acelaşi rang de pe pieţele financiare. Până la vârsta de cincisprezece ani, el a obţinut un profit de peste 1.000 $(ceea ce echivalează cu aproximativ 26.300 $ în 2015). În timpul vieţii sale, Livermore a câştigat şi a pierdut mai multe averi de milioane de dolari.

2.William Delbert Gann:

WD Gann (1878-1955) a fost unul dintre traderii care a folosit metode de prognoza de piaţă bazate pe geometrie, astrologie şi matematica antică. Gan pe lângă tranzacţionare a mai scris şi o serie de cărţi şi cursuri. El şi-a început această activitate în 1902 şi a fost considerat a fi un om religios prin natura sa, un om care a crezut în valorile religioase precum şi cele ştiinţifice.

 

3. George Soros:

G. Soros (născut în 1930) este preşedintele Soros Fund Management, una dintre firmele care au cel mai mare succes din industria fondurilor speculative. El a câştigat porecla de" Omul care a spart Banca Angliei", în 1992 având ca rezultat $1 miliard profit.

4. James Rogers:

James Rogers Jr. (născut în 1942) este un om de afaceri american, investitor şi autor, Rogers este preşedinte al Rogers Holdings. A fost co-fondatorul Quantum Fund, împreună cu George Soros la începutul anilor 1970. În februarie 2013 Rogers a aderat la Consiliul Coaliţiei pentru reducerea cheltuielilor. În septembrie 2015, el a părăsit piaţa indiană spunând că este imposibil să investească bazându-se doar pe speranţă.

5. Richard Dennis:

Richard J. Dennis (născut în 1949) şi-a făcut simţită prezenţa în lumea tranzacţionării ca un comerciant de mărfuri în Chicago, baza de mare succes. El a dobândit o avere de $200 de milioane de peste zece ani de la speculaţia sa. El a făcut un profit de 500.000 $ în anul 1974 din tranzacţionări, iar până la sfârşitul acelui an, a fost un milionar. La sfârşitul anilor 1970, el a cumpărat un membru cu drepturi depline de la Chicago Board of Trade şi a deschis un birou la etaj, în scopul de a tranzacţiona mai multe pieţe.